opc_loader

Sectolin Tedax Vliegenspray

Uitsluitend toegestaan voor particulier gebruik als middel ter afwering van:

  • (tropische) muggen en steekvliegen bij mensen (ruiters);
  • muggen, vliegen (inclusief stalvliegen) bij paarden, die niet voor consumptie zijn bestemd
  • muggen en teken bij honden.

    Actief ingrediënt: Saltidin® (Icaridin) 20% (200 g/kg)

19,95
Beschrijving

Het actieve ingrediënt Saltidin® (ook bekend als Picaridin en Icaridin) biedt de volgende voordelen wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt: 

Zeer effectief 
Afstotende producten met 20% Saltidin® zorgen voor een langdurige bescherming tegen muggen en teken 
Saltidin® stoot een breed scala aan muggen, vliegen en teken af 
Saltidin® beschermt op betrouwbare wijze tegen insecten en teken.

Zeer veilig 
Geschikt voor zwangere vrouwen 
Geschikt voor kleine kinderen 
Lage absorptie 
Ongevaarlijke 
Niet irriterend 
Non-huid-sensibiliserend 
Goede ecologische compatibiliteit 

 

Aangenaam in gebruik 
Niet plakkerig op de huid 
Niet vettig op de huid 
Geen penetrante geur

Extra informatie

Gebruiksaanwijzing voor Nederland:
De gebruiksaanwijzing moet worden aangehouden. • Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar. • Bij toepassing op paarden het middel alleen aanbrengen vóór het paardrijden. • Het middel op paarden of honden uitsluitend binnenshuis (in geventileerde ruimte) of buitenshuis boven een verharde ondergrond aanbrengen. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging. • Afspoelen van met dit middel behandelde paarden en honden mag uitsluitend op wasplaatsen binnenshuis of tenminste boven een verharde ondergrond. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging.Het middel is uitsluitend bestemd voor niet professioneel gebruik.

Algemeen:
Houd de spuitbus 10 à 15 cm van de huid tijdens het sprayen terwijl u de spuitopening van uw gezicht weghoudt. Behandel de huid met een traag zwaaiende beweging. Op het hoofd aanbrengen door eerst een kleine hoeveelheid in uw handpalmen te spuiten en daarna te verspreiden over hoofd en nek. Gebruik alleen buiten of op een goed geventileerde plaats. Het middel vanwege gezondheidsrisico’s maximaal één keer per dag opbrengen bij mensen, paarden en honden.

Let op:
Factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en zweten kunnen de werking beïnvloeden.

Paarden:
Gebruik TEDAX® bij paarden die in contact zullen komen met muggen of vliegen (inclusief stalvliegen), bijvoorbeeld voor een buitenrit, een wedstrijd of beweiding. Voor een volledige dekking is bij een paard van ca. 450 kg ca. 200 ml TEDAX® nodig. Doorgaans is het voldoende om de hals, flanken, borst en buik in te sprayen tot de huid licht vochtig is. TEDAX® beschermt tegen vliegen (inclusief stalvliegen) en muggen 24 uur (op basis van 90% bescherming). De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen.

Ruiters:
Gebruik TEDAX® vlak voor contact met (tropische) muggen of steekvliegen wordt verwacht, bijvoorbeeld voor een buitenrit of wedstrijd. Breng TEDAX® gelijkmatig aan op de onbedekte lichaamsdelen. Vermijd het spuiten op ogen en mond. Behandeling van het aangezicht en de nek: spuit een kleine hoeveelheid op de handpalm en verspreid het over de huid. TEDAX® beschermt 6 uur tegen (tropische) muggen en 4 uur tegen steekvliegen (op basis van 100% bescherming). De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen.

Honden:
Gebruik TEDAX® bij honden die in contact zullen komen met muggen of teken: bijvoorbeeld voor het uitlaten, de jacht, bij hondenrennen, bij outdoor tentoonstellingen. Breng voor een hond van 40 kg 11 ml TEDAX® op door dit gedurende ten minste 7 seconden gelijkmatig op het lichaamsoppervlak te spuiten. TEDAX® beschermt 8 uur tegen muggen en 4 uur tegen teken (op basis van 90% bescherming). De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen.